dijous, 30 d’abril del 2009

EDU 365

QUÈ ÉS L'EDU 365?
És un portal educatiu del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya que es basa en les infraestructures i serveis de la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya (XTEC).
Està orientat cap a l'alumnat de Primària i Secundària i les seves famílies. El professorat i els centres educatius ha d'utilitzar l'identificador i contrasenya de l'XTEC (el seu individual o el del centre).
En aquest portal són especialment interessants els paquets d'activitats JClic, les animacions, les preguntes amb resposta i les unitats didàctiques.
ACTIVITATS PER TREBALLAR LA GRANJA:
En el nostre cas, per poder treballar els animals de granja són diversos els recursos que em trobat en aquest portal. Primer de tot, caldrà situar-se en la pàgina principal i accedir a l’etapa d’infantil. Un cop situats en l’espai dedicat a infantil, són diverses les activitats que podem realitzar:
- Podem accedir a l’apart relacionat amb el treball de l’entorn i allà dins ens centrem en el que ens interessa, els animals de granja.
- Cal entrar a les activitats del JClic relacionades amb els animals de granja i el conill. En les primeres ens presenta tots els animals que hi habiten, permeten treballar el reconeixement o coneixement (on el programa ens fa una petita presentació de cadascun d’ells.)
- Per altre banda, també podem accedir a l’apartat que ens permet treballar la música i allà ens situarem a l’apartat de videoclips infantils. Per treballar la granja, podem centrar-nos en la cançó de “EL gall i la gallina” i la canço de “La gallina Ponicana”.

LA NOSTRA VALORACIÓ
Recomanem aquest programa perquè és una manera de familiaritzar els infants amb el món de la informàtica ja des de ben petits. Trobem molt interessant que les activitats del Jclic siguin plenes de diversitat (relacionar amb fletxes, fer puzles, seleccionar, etc). A més, aquest programa d’alguna manera permet que el nen es pugui avaluar a ell mateix.

http://www.edu365.cat/

Autores: Lorena Beltrán, Tamara Marin i Sofia Jorge.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada