dijous, 30 d’abril del 2009

Programa educatiu: Kid Pix

Us proposem una sèrie d’activitats relacionades amb el programa educatiu: Kid Pix. En el qual podeu veure diferents exemples d’activitats per treballar amb els infants de 3 a 6 anys. És un programa on podeu treballar a través d’imatges, dibuixos, creació de dibuixos, etc, els diferents temes que és treballen a l’escola. És un bon programa educatiu. Us convidem a que el proveu.

Activitats:

Curs al qual s’adreça la proposta: P5.

Competències/capacitats:
Progressar en la comunicació i expressió ajustada als diferents contextos i situacions de comunicació habituals per mitjà dels diversos llenguatges.
Observar i explorar l'entorn immediat, natural i físic, amb una actitud de curiositat i respecte i participar, gradualment, en activitats socials i culturals.

Objectius:
Ser i actuar d'una manera cada vegada més autònoma, resolent situacions quotidianes amb actitud positiva i superant les dificultats.
Aprendre amb i a través dels altres, gaudir de la relació i integrar-se en el grup tot establint relacions afectives positives amb actituds d'empatia i col•laboració i intentant resoldre conflictes de manera pacífica.
Representar i evocar aspectes de la realitat viscuda, coneguda o imaginada i expressar-los mitjançant les possibilitats simbòliques que els ofereix el joc i altres formes de representació.
Aprendre i gaudir de l' aprenentatge, pensar i crear, qüestionar-se coses, fer-les ben fetes, plantejar i acceptar la crítica i fer créixer el coneixement d'una manera cada vegada més estructurada.

Area/es curriculars :
Aquesta activitat avarca les àrees de descoberta de l’entorn i comunicació i llenguatge.

Concreció de la seqüència de treball:
Tasques: aquesta activitat en comparació amb la dels infants de P3, serà més lliure, ja que podran fer coses sense que la mestre els hi digui res, sinó que han de crear segons la seva imaginació i creativitat. El/la mestre/a només els hi demanarà les següents intrusions i després ells i elles faran el treball al seu gust. Les indicacions que dona el/la mestre/a seran les següents:
Buscar diferents paisatges relacionats amb la granja, tenint en compte les característiques d’aquesta.
Buscar imatges que estiguin relacionades amb la granja i que també estiguin d’acord amb el paisatge buscat.
Tindran que fer 3 presentacions relacionades amb la granja en les quals hi surtin un paisatge i elements que és puguin trobar en la granja.
En cada presentació s’ha de ficar el nom de l’infant i un títol representatiu de la presentació.
Finalment, es presentaran els companys de classe.

Elaboració dels materials:
Obrir el programa Kid Pix.
Buscar diferents paisatges relacionats amb la granja en la carpeta de fons de paisatge i enganxar-los, en diferents diapositives.
Buscar diferents imatges relacionades amb els animals de la granja i enganxar-les al seu fons corresponents. Les podran trobar en els adhesius.
Ficar el nom i un títol relacionat amb les diapositives, en el creador de text.
Amb les tres diapositives fer el vídeo final i presentar-lo als altres companys.

Autores: Lorena Beltrán, Sofia Jorge i Tamara Marín.

Exemples de l'activitat:








































5 comentaris:

  1. És un treball molt ben fet, és molt entenedor i pot ser utilitzat per a tots els nivells, felicitats!

    ResponElimina
  2. És una proposta divertida i engrescadora que motiva als nens i nenes a treballar el món de la granja. És una activitat sencilla que augmenta de dificultat segons l'edat, però crec que hauria de fer-se també segons el nivell de cada nen i nena.

    ResponElimina
  3. Quina currada no?¿ jeje
    està molt bé! :)

    ResponElimina
  4. Estic d'acord amb en Vicenç, està tot molt ben explicat i queda tot molt clar.
    M'agrada molt el tema que heu triat, és molt adequat per educació infantil. Recordo que a P5 vaig anar a visitar una granja on ens van deixar tocar els conills, vam donar de menjar a les ovelles, vam veure com munyien les vaques, etc.

    ResponElimina
  5. És una activitat que m'ha agradat. Queda clar l'àrea que es treballarà, els objectius i les edats dels nens i nenes.

    ResponElimina