dilluns, 18 de maig del 2009

Webquest


La webquest és una proposta didàctica basada en la recerca d’informació a Internet i en la elaboració, mitjançant la interacció entre els alumnes, d’algun producte que impliqui activitats cognitives d’ordre superior (anàlisi, síntesi, valoració, etc.).
Les webquest es basen en el constructivisme
, és a dir, en que els alumnes construeixin el seu propi coneixement a partir dels coneixements propis previs.
Es una unitat didàctica que planteja als alumnes una feina o resolució d’un problema i un procés de treball col·laboratiu basat principalment en recursos existents a Internet. És una activitat de cerca guiada en la xarxa.

A continuació us presentem un parell d'exemples de webquest que podeu utilitzar a l’aula per tal de treballar els animals de granja:
- http://juanflorian.galeon.com/.
En aquesta webquest podrem treballar els animals realitzant activitats com la d’aprendre cançons, pintar dibuixos, relacionar, etc.
Aquesta webquest aniria dirigida a infants de finals de P4 i P5, és a dir, infants amb edats compreses entre els 5 i els 6 anys.
Algunes de les activitats poden ser massa difícils per a infantil, com seria el cas d’escriure el nom de l’animal. En aquest cas, com ja s’explica en la mateixa pàgina, caldria adequar-ho i que la mestra o el mestre ajudés a l’Infant. Caldrà doncs, atendre a la diversitat d’alumnat d’aula i adequar la webquest al nivell de cada alumne.

-http://weib.caib.es/Recursos/granja_zoo_webquest/wq/index.htm

Aquesta webquest va dirigida a alumnes de 4-5 anys per tant, ideal per treball a P4. En aquest cas, haurem d'aprendre a descriminar entre animlas de granja i animals del zoo.


En aquest cas haurem d’aprendre a diferenciar els animals de granja dels del zoo realitzant tot un seguit d’activitats que es proposen a la webquest. Igual que en l’exemple anterior, caldrà atendre a la diversitat d’alumnat de l’aula i adequar la webquest al nivell de cada alumne.







Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada