divendres, 1 de maig del 2009

Programa educatiu: KID PIX

Curs al qual s’adreça la proposta: P3

Les capacitats i les àrees curriculars treballades en aquesta activitat són pràcticament les mateixes que les dues anteriors. Pel que fa als objectius, potser caldria anomenar que els infants haurien de recordar el que s'ha treballat a classe per organitzar perfectament el que ha d'haver-hi al dibuix.

Concreció de la seqüència de treball:
Tasques: Nosaltres els hi presentarem un fons de la granja (imatges de fons-natura). A continuació, els infants hauran de buscar en els adhesius els animals de granja i col·locar-los en el paisatge(adhesius-granja). Un cop tots els nens i nenes hagin fet el seu dibuix amb el programa també podem presentar-los tots de manera seqüenciada, per mitjà de l’eina “Projector de diapositives”. És important doncs, que els infants també posin el seu nom i el títol de la presentació (“La granja”) en el treball per mitjà de l’eina de text.
Elaboració dels materials:
- Obrir el programa Kid Pix.
- La mestre s’encarregarà que tots els nens i les nenes tinguin de fons el paisatge de la granja que trobarem a les imatges de fons, en l’apartat de natura.
- A continuació, explicarem que per mitjà de l’eina dels adhesius han de col·locar els animals que creuen que podrien trobar a la granja. És important doncs, que prèviament s’hagin treballat aquests continguts i que els nens i les nenes estiguin familiaritzats amb aquest món.
- Seguidament amb l’eina de text els infants hauran de posar el seu nom i el títol del treball. Deixarem que els nens escullin el format de la lletra que més els hi agradi.
- Per últim, la mestra ajuntarà les presentacions de tots els infants per mitjà de l’eina de projector de diapositives i s’encarregarà d’utilitzar transicions que cridin l’atenció dels nens i nenes. Així, tots podran veure els dibuixos dels altres i aprendre dels possibles errors.

Exemple de l'activitat:



Autors del treball: Lorena Beltrán, Sofia Jorge i Tamara Marín.

11 comentaris:

  1. Hola!
    He trobat interessant la vostra proposta, perquè crec que és atractiva i senzilla per als nens de P3.
    A més, l'activitat està descrita pas a pas, de manera que, esta més detallada i queda més clar el que es vol fer.

    ResponElimina
  2. La proposta és dinàmica i entretinguda.
    És adequada per a l'edat ja que és sencilla i permet als infants treballar els objectius que és proposen.

    ResponElimina
  3. Hola noies!
    La vostra proposta s'assembla a la nostra, està bé però inclús la podríeu fer amb més grans. No és d’allò més original però resulta molt útil per coneixre els animals de la granja i inclús situar-los en el seu hàbit, per ex. Els ànecs a l’aigua, els cavalls a l’estable... molt adequada a les àrees a treballar.

    ResponElimina
  4. M'agrada com està pensada l'activitat. Però no crec que els infants de P3 puguin escriure el nom i/o escullir el tipus de lletras tot sols. Hauríeu de mirar la primera part perquè no hi ha explicat les capacitats. Crec que és interessant per als infants i l'objectiu s'adequa al desenvolupament de l'activitat.

    ResponElimina
  5. Està molt bé aquesta activitat ja que encara que és senzilla, pot ser molt divertida per als nens i nenes de P3. Potser els costarà una mica escriure el seu nom i triar el format de la lletra, però amb una miqueta d'ajuda crec que ho poden aconseguir.

    ResponElimina
  6. Hola!!!
    La vostra proposta em sembla molt adequada per infants de P3. És força senzilla i està ben explicada.
    Trobo que els objectius i les arees a treballar són les adequades.
    En general, trobo que és una bona activitat a fer!!

    ResponElimina
  7. Els objectius i les àrees a les que s'adresen les activitats estan explicades de forma generica en l'activitats de P5. S'ha de llegir tot.

    ResponElimina
  8. Hola granjeres!!!, m'agrada molt la vostra proposta. Crec que és molt interessant que els nens coneixin els animals de la granja, ja que moltes vegades molts nens no tenen la oportunitat de conèixer aquest entorn tant enriquidor.
    L'edat és adequada, tot hi que també es podria treballar amb més grans.
    Felicitats!

    ResponElimina
  9. Trobo que és una bona activitat, i que han explicitat molt bé els objectius que volen assolir amb aquest treball. Crec que han fet un bon treball i és una bona manera de veure si realment els nens saben ben bé quins són els animals de la granja. A més trobo molt bé de fer diferents nivells per les edats.

    ResponElimina
  10. Lactivitat d'enganxar animals pot ser molt atractiva pels infants però haver d'escriure el nom i el títol crec que és molt complicat o prematur per a nens de P3. En conjunt però, m'agrada molt.

    ResponElimina
  11. Noies està super bé el vostre blog, en general, us l'heu corrat molt.
    Ah! l'activitat està molt ben pensada.

    ResponElimina